Schoorsteeninspectie

Een schoorsteenbrand komt helaas nog vaak voor. De oorzaken zijn achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen of het stoken met een verkeerde brandstof. Van een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden en de schoorsteen is daarna niet meer veilig te gebruiken. Het is dan ook raadzaam, en soms zelfs door uw verzekeringsmaatschappij verplicht, om na een schoorsteenbrand uw schoorsteen te laten vegen en een camera schoorsteeninspectie van het rookkanaal te laten uitvoeren. Wij bij Holland Dakperfect zijn zeer gespecialiseerd in schoorsteeninspecties.

schoorsteeninspectie

Waarom schoorsteeninspectie?

U doet er verstandig aan om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren. Een schoorsteen is namelijk onderhevig aan slijtage, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Ook wanneer u naar een bestaande woning verhuist waarvan de vorige bewoners lange tijd niet gestookt hebben, of wanneer er geen bewijs is dat de schoorsteen regelmatig is geveegd en gecontroleerd, is het wijs om de schoorsteen en het rookkanaal te laten inspecteren voordat u het in gebruik neemt

Er zijn diverse oorzaken voor het niet goed functioneren van een schoorsteen, die bij een goede inspectie opgemerkt worden.

  • Ouderdom van de schoorsteen en het rookkanaal
  • Stormschade aan de buitenkant van de schoorsteen
  • Erosie en bakstenen die poreus worden
  • Vogelnesten in het rookkanaal
  • Vochtafzetting aan de binnenkant van de schoorsteen waardoor voegen los kunnen komen
  • Roetafzetting in het rookkanaal waardoor het kanaal versmalt

Hoe werkt de camera schoorsteeninspectie

Met een geavanceerd camerasysteem bekijken wij de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal. Knelpunten, verstoppingen, asbest en beschadigingen worden opgespoord, zonder dat het rookkanaal hoeft te worden opengebroken. Ook kan de bouwkundige staat van het schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Op basis van de resultaten van de schoorsteeninspectie zal Holland Dakperfect u informeren en adviseren.

 

Contact

Heeft u vragen dan kunt u ons eenvoudig contacteren via telefoon of het contactformulier.

Wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen?