Dakbedekking

Dakbedekking is er in vele soorten en maten. Het type dat het beste geschikt is voor uw woning, hangt af van een aantal factoren. Een dakdekker houdt rekening met het straatbeeld van de straat waarin uw huis staat, uw persoonlijke smaak is natuurlijk van belang en ook de eventuele eisen vanuit de gemeente moeten worden meegewogen. Maar de belangrijkste factoren voor het bepalen van uw dakbedekking is; uw dak. Platte daken vragen namelijk om ander materiaal dan hellende daken en voor grote daken zijn de mogelijkheden anders dan voor kleine daken.

Dakbedekking

Soorten dakbedekking

EPDM dakbedekking is een elastische dekking, leverbaar in verschillende diktes en in de kleuren zwart en wit. EPDM wordt koud verlijmd en heeft tevens als grote voordeel dat het op maat kan worden besteld. Eventuele uitsparingen voor bijvoorbeeld schoorstenen of openstaande randen worden hierin direct verwerkt. EPDM heeft een zeer lange levensduur (zo'n 40 jaar) en is onderhoudsarm

Bitumen dakbedekking is een duurzame dakbedekking met een hoge waterdichtheid. Bitumen is een stroperige vloeistof die uit ruwe aardolie wordt gewonnen. Door de stroperigheid is het zeer geschikt dakbedekkingsmateriaal. De toplaag is bovendien in verschillende kwaliteiten en kleuren leverbaar, zodat u het geheel naar wens kunt gebruiken voor uw woning.

Kunststof dakbedekking is zeer geschikt voor platte daken, maar kan ook op hellende daken aangebracht worden. Het grote voordeel van kunststof  is dat er geen brander aan te pas hoeft te komen, wat de veiligheid ten goede komt. Bovendien is het dun en licht van gewicht, waardoor het 100% te recyclen is en tevens aangebracht kan worden op een lichtere onder constructie.

Advies nodig?

Onze dakdekkers zijn zeer gespecialiseerd in alle soorten dakbedekking. Graag geven wij u een vrijblijvend advies in welk type voor u het meest geschikt is. Contacteer Holland Dakperfect en u zult ervaren hoe belangrijk wij u als klant vinden en waarderen.